Vingårdar

Hodgkinson | DOQ Priorat

Minimal påverkan på och i samklang med naturen med ett av Europas bästa vinlägen

Minimal påverkan och att arbeta i samklang med naturen sammanfattar bröderna Hodgkinsons vinfilosofi. Man utgår från ett av Europas bästa vinlägen dessutom.

Cims de Porrera | DOQ Priorat

Legendariskt kooperativ förvaltar traditionen och skapar välstrukturerade och koncentrerade viner

Cims de Porrera startades av Josep Lluis Pérez och hans ideer genomsyrar fortfarande de högklassiga vinerna som en yngre generation Pérez förfinar år från år.

Atavus Priorat | DOQ

Raw wine från hjärtat av Priorat

Minimal intervention, inga kemikalier men mängder av kärlek. Det är framgångsreceptet för Paloma Romeral.

Gritelles | DO Montsant

Med fötterna djupt förankrade i historien skapas modern mineraldriven magi

På bästa läge mellan bergen Gritelles och Montsant skapar vinmakaren och biologen Xavier Estivill mineraldriven magi.

L´Olivera | Can Calopa | DO Catalunya

Barcelonas enda vingård skapar socialt och ekologiskt hållbara viner

Läget är spektakulärt på sluttningarna ner mot storstaden. L´Olivera startade som ett socialt projekt. Nu gör man viner till stjärnkrogar i Katalonien, men det sociala uppdraget och passionen är densamma som när man startade. Vi är stolta att kalla dem våra vänner.

Sutro Wine Co. | AVA Alexander Valley

Vulkaniska jordar och bästa läget i Sonoma ger högklassigt och elegant vin

På kalkrik vulkanisk jord på en av Sonomas vackraste platser i Alexander Valley gör Alice Sutro högklassig och elegant Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir och Sauvignon Blanc.

L´Olivera | Vallbona de les Monges | DO Costers del Segre

Vackra viner från gammal terroir som når hela vägen till topprestaurangerna.

Ett projekt, två vingårdar - och vilka viner! L´Olivera började som ett socialt projekt för att hjälpa utsatta. Med fötterna stadigt förankrade i det lokala gör man viner i världsklass. Viner som finns på tio Michelinrestauranger och många slow food-pang i Katalonien.

Celler Carles Andreu | DO Conca de Barberá

Familjen som gör bästa cavan i Katalonien

Familjen Andreu har arbetat fälten kring den lilla staden Pira i Conca de Barberà sedan 1700-talet. Här gör man Kataloniens bästa Cava och är mästare på Trepat.

Celler Can Descregut | DO Penedes

Corpinnat och naturliga viner på gamla stockar

Corpinnat och ekologiska viner på traditionella druvor med stor respekt för historien och traditionen. Allt detta är paret Arantxa och Marcs melodi. Vi gillar och är väldigt glada att vi kan ge fler möjligheten att upptäcka deras viner. Gården ligger på gamla historiska vinmarker, det har gjorts vin i bygden i mer än två tusen år.

CLOS DE L´OBAC | DOQ PRIORAT

Kraft, komplexitet och elegans, viner i världsklass från Priorat

Mikroklimatet, terrängen och extraordinära jordar är de tre faktorer som gör Priorat till ett unikt område med perfekta förutsättningar för att göra viner i världsklass. Viner med kraft, komplexitet och elegans. Clos de l ´Obac tillhör toppskiktet bland dessa unika vingårdar. Vi är glada för förtroendet att få föra deras viner till Sverige.

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.