Om oss

Allt började med att vi ville ha bra viner på våra middagar. Vi ville ha viner som vi visste hade producerats på ett sätt vi kunde stå för och som vi också kunde dricka här hemma, inte bara på våra favoritrestauranger i andra länder. Som var hantverksmässiga, hållbara ekologiskt och socialt. Som gav något till trakten där de skapats. Viner som var bra på riktigt. Vi insåg snart att bästa sättet att hitta hållbara, schyssta och bra viner var att själva hitta dem. Så vi började leta upp vinmakare som stod för alla de saker vi tycker om. flera kände vi sen tidigare, andra blev nya vänner.

Fem hektar drivs av att hitta högklassiga viner skapade av passionerade vinmakare på små vingårdar. Vi letar själva upp våra vinmakare och har djupa relationer med alla, ja vi kan kalla dem för våra vänner. Vi känner dem, hänger med dem och delar deras passion.

Våra vinmakare drivs alla av kärleken till  det småskaliga hantverket, de plockar druvorna för hand och gör allt för att lämna så lite avtryck som möjligt i naturen, några är inblandade i imponerande sociala projekt i hembygden, andra låter största delen av produktionen gå till kooperativet för att stärka hembygden. Allt det där går vi igång på, allt det där vill vi vara en del av och dela med oss av. Därför var det självklart att vi också skulle ordna resor till våra vinmakare och trakterna där vinerna skapas. ​

Vi kommer aldrig att bli den breda vinimportören, vi brinner för viner som skapar intryck och lämnar positiva avtryck, är personliga och avspeglar passionen hos vinmakaren, trakten och människorna som arbetat fälten. Därför är det roligt att det visade sig att fler tycker som vi och längtade efter samma sak. Våra viner görs i små kvantiter men lämnar stort avtryck för mat- och vinälskare - de finns på Michelinrestauranger och många små högklassiga matpang. Sådana älskar vi själva att leta upp när vi är ute på vägarna. Där hänger vi sedan och lär oss mer om matkulturen - och om vinerna förstås. Ofta leder mötena kring maten och drycken till nya livslånga vänskaper. Och till att vi hittar fler viner och upplevelser vi vill dela med oss av.

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.