

Quinta de Macedos viner planterades för hand för generationer sedan. Vingården ligger djupt inne i Tortodalen, inbäddad på flodens norrsluttning. Som ett litet familjeföretag strävar man efter att bevara arvet och traditionen som funnits här i generationer, Douro är världens äldsta klassificerade vinområde. Vingården på 10 hektar producerar producerar ekologiskt framställda viner som vinner allt mer erkännande på de bästa restaurangerna i Portugal. Druvorna handplockas och trampas i Lagares och för att sedan viner buteljeras och lagras på egendomen.
Den gamla vingården i Macedos planterades mellan 1920 och 1945 i Tortodalen. Skörden såldes till stora hamnfraktare under många år, men år 2000 tog Paul Reynolds över och skiftade fokus till bordsvin, och resultaten är enastående. Deras instegsvin Pinga do Torto är ett lättillgängligt vardagsvin, en blandning av egendomens gamla och unga vinstockar. Lagar de Macedos är gjord på deras planterade fältblandning från 1945, en mycket drickbar, fylligare vinstil, och Quinta de Macedos är gjord på deras gamla vinstockars frukt, trampad och ett intensivt vin som kan lagras underbart.




.png)
På vingårdslägen som vetter mot norr, väster och öster och varierar i höjd mellan 200 m och 100 m, ger vingården en komplex mognadsprofil. De gamla vinstockarna är lågt formade - Gobolet-stil - beskärda till 2 knoppar. En traditionell blandning av Douro-sorter, Tinta Roriz, Touriga Franca, Rufete, Marufo, Amarela och Malvasia Preta växer på fälten.