Pablo och Vincent Chevrot | Domaine Chevrot et Fils

Att förbjuda alla syntetiska element och ämnen på vingården, i fälten och i vinkällaren är otroligt viktigt för Pablo och Vincent Chevrot. Men bröderna går ännu längre. Miljön är helt avgörande i allt de gör och de är övertygade om att ett rikt och hälsosamt ekosystem är den enda garantin för friska druvor, med komplexa och djupa smaker och balans som tillåter en så naturlig vinifiering som möjligt. Vi är väldigt glada att få möjligheten att ta in brödernas eleganta och mineraldrivna viner till Sverige.

Idag äger Domaine Chevrot 18,5 hektar vinstockar; 50% pinot noir, 40% chardonnay och tio procent aligoté i appellationerna Maranges, Santenay och Hautes Côtes de Beaune. Deras äldsta fält planterades av de nuvarande vinmakarnas farfar och är upp till 75 år gamla. Bröderna, Pablo och Vincent har upprätthållit sina föräldrars traditioner men har byggt vidare på deras framgång: de började med omvandlingen av vingårdarna till ekologisk vinodling 2008. Att bearbeta jorden är viktigt och de äger två hästar och plöjer nu fem hektar med häst. Sedan två år tillbaka har man arbetat med hästplöjning och nu arbetar man fem hektar på detta sätt.

Frösådda täckgrödor är ett annat viktigt element som ger fertilitet till jorden, luftar och omstrukturerar jorden och begränsar erosion. Olika växttyper ger olika element: spannmål för struktur, bönor och klöver fångar upp kväve från luften och det samlas i rötterna och släpps tillbaka till jorden. Och korsblommiga växter, som senap, ger mineraler och luftar jorden. De använder organisk kompost i vingårdarna och ett minimum av koppar- och svavelbehandlingar efter behov för att behandla oidium och mögel. Bröderna odlar biodynamiskt  men är inte certifierade.

Ikon för Verifierad av gruppen

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.