Vitt vin

VINOMI | DO PENEDES

750ml
11.5%
Xarel-lo och röd Xarel-lo
2019
Spanien

,

DO PENEDES

Masia can Descregut | DO PENEDES
159 :-
Slutsåld
Kommer snart

Genomträngande och delikata aromer av tropiska fruktiga toner från röd Xarel.lo (ananas), blommiga toner (apelsinblomma), citrusnoter (grapefrukt), med en bas av fänkål. Intensiv munkänsla med en fräsch kvardröjande finish.

Matmatch

Njut som det är eller till fiskrätter, risrätter, asiatiska rätter, ostar.

Fem Hektar förklarar

Xarel·lo och röd Xarel·lo, två liknande men inte identiska druvsorter, ger en unik personlighet till detta vin med fruktig arom, intensitet i munnen och med en torr men uppfriskande finish. En het ny utmanare till traditionella  vita viner från Penedès.

Vinifiering

En kort kall jäsning gör att aromerna utvinns ur skinnet, framförallt från den röda xarel.lo. Static settling of the flower must at 16 °C and alcoholic fermentation in stainless steel tanks. Jäser sedan på jästfällingen under minst två månader.

Terroir/jord

Xarel.lo och röd Xarel.lo (Xarel.lo är vermell på katalanska). Den röda Xarel.lo är en genetisk mutation av Xarel.lo. Det är en mycket sällsynt druvsort (praktiskt taget försvunnen). Skillnaden är att skinnet är rödare och tjockare med mer tanniner som ger en större aromatisk komplexitet.

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.