Vitt vin

V89 | DO COSTERS DEL SEGRE

750ml
13.5%
Macabeu
2018
Spanien

,

DO Costers del Segre

L´Olivera, Valbona de les Monges | DO COSTERS DEL SEGRE
296 :-
Slutsåld
Kommer snart

Komplex och elegant med en antydan till brioche, krämiga och rostade toner, i bakgrunden anisfrö och mogna vita frukter. Krämig och full munskänsla med bra syra som bibehåller fräschören. Tonerna av mogen frukt och torkad aprikos återkommer, med peppriga citrustoner och en lång eftersmak.

Matmatch

Vi föreslår en oljig fisk som lax eller tonfisk och alla sorters fiskrätter som paella och risotto. En perfekt partner till torsk med vitlök och persilja och vegetariska rätter.

Fem Hektar förklarar

Det är inte förvånande att V89 från Valbona de les Monges  finns på vinlistan hos fler än tio Michelinrestauranger i Katalonien och mängder av små slowfood-pang som vi älskar att hänga på. Gastronomiskt toppval om du frågar oss. 100% Macabeo.

Vinifiering

Druvorna pressas hela, med skal och kärnor. Jäst under kontrollerad temperatur (15-17 grader) på nya franska ekfat. Till V89 letar vinmakaren upp de bästa tunnmakarna vars fat ger vinet en extra dimension, utan att vara för tydlig och samtidigt bibehålla elegansen i en unik Macabeo. Lagrat på jästfällningen i åtta månader, battonage veckovis.

Terroir/jord

Druvor från gårdarna La Plana och La Vinyeta de Missenyora, liksom gamla vinstockar från klostret Vallbona de les Monges. Kalkrik lerjord med varierande grad av stenighet och djup.

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.