Rött vin

NEGRA NATURAL| DO CATALUNYA

750ml
13 %
Monastrell, Sangiovese
2022
Spanien

,

DO Catalunya

L´Olivera, Can Calopa
244 :-
Slutsåld
Kommer snart

Intensivt rubinrött med blå/violetta slöjor. Intensivt aromatiskt med toner av skogsfrukter och en kryddig bakgrund med aromatiska örter och en viss antydan av läder. Eleganta tanniner, bra balans mellan frukten, den här druvans karakteristiska syra och och fräschören i jorden. Smakerna hänger angenämt kvar och mineraltoner som återkommer.

Matmatch

Njut som det är.

Fem Hektar förklarar

Vinmakaren Iñigo Haughey har skapat ett helt naturligt vin, fritt från sulfiter och med bara naturlig jäst, otämjt och uttrycksfullt helt utan intervention. Ett av hans mest lyckade försök att skapa viner som speglar landskapet och områdets särtecken. Spontant och autentiskt och äkta.

Vinifiering

Druvorna är noggrant utvalda och manuellt skördade i korgar på 10-12 kilo. Druvorna läggs hela i tanken och en karbonisk maceration inleds tills de är utjästa till två-tredjedelar. Så lämnas de att spontanjäsa utan att någon jäst tillsätts. Druvorna trampas barfota för att extrahera den kvarvarande musten och jäsningen avslutas utan temperaturkontroll för att respektera den lokala jästens jäscykel. Vinet är ofiltrerat och oklarnat och buteljeras direkt från tanken.

Terroir/jord

Lerig jord med skiffer och lerskiffer.

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.