Corpinnat | Mousserande

MEMÓRIA BRUT NATURE CORPINNAT | DO PENEDES

750ml
12 %
Xarel-lo och Macabeu
2016
Spanien

,

DO PENEDES

Masia can Descregut | DO PENEDES |
297 :-
Slutsåld
Kommer snart

Bärnstensgul till färgen, med en ihållande ström av fina bubblor. På doften toner av torr frukt, rostat bröd och mogen frukt. I munnen initialt överraskande fruktig med en krämig konsistens tack vare den långa lagringen. Balanserad syra med en sista torr och frisk finish. OBS: Ingår även i Blandlåda Corpinnat, best. nr 73295!

Matmatch

Ett gastronomiskt vin.

Fem Hektar förklarar

Denna Corpinnat som skapats på druvorna xarel.lo och macabeu, är det exceptionella resultatet av mer än 60 månaders lagring och är det perfekta ackompanjemanget för kulinariska kickar. I enlighet med corpinnatrörelsens regler, helt egen vinifiering med gårdens egna druvor från vinfält som är över 50 år gamla. Ett exceptionellt vin.

Vinifiering

Komplett egen vinframställning i enlighet med Corpinnatrörelsens bestämmelser. Druvor är skördade för hand från vingårdar planterade i slutet av 60-talet. Basvinet är lagrat i 8 månader på jästfällningen. Buteljerad i maj 2013 och lagrad i källaren i minst 60 månader. Desgorgerad vid behov för att garantera en färsk produkt utan tillsats av socker eller sulfiter. Datum för tappning och urtappning finns på etiketten. BRUT NATUR. (Helt torrt) inget socker tillsätts.

Terroir/jord

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.