Rött vin

IURA TINTO NATURAL | DOQ PRIORAT

750ml
14.5%
Cabernet Sauvignon, Grenache, Syrah
2019
Spanien

,

DOQ PRIORAT

Atavus Priorat | DOQ PRIORAT
297 :-
Slutsåld
Kommer snart

Djup körsbärsfärg. Kraftfull doft av mogna svarta bär som björnbär med dofter av vanilj, apelsinskal och kola. Len och elegant smak. Intensiv men ändå delikat i munnen med mörka frukter som björnbär, vilda bär och plommon. Subtila toner av kanel. Ett elegant fylligt vin med markerade mogna tanniner och en sidenliknande ihållande finish.

Matmatch

Fem Hektar förklarar

Minimal intervention, inga kemikalier men mängder av kärlek. Det är framgångsreceptet för Paloma Romeral. Atavus är en liten hantverksmässigt driven vingård. Utgångspunkten är att vintillverkningen skall göras med så lite påverkan på processen som möjligt, och låta druvorna uttrycka traktens och jordens verkliga essens. Vinrankorna som får sitt uttryck från de unika skifferjordarna i Priorat. Det är inga stora skördar vi pratar om, rankorna ger 400/800 grs styck. Man skördar för hand, utan kemikalier men med mycket kärlek. Ett jordbruk som följer biodynamiska regler.

Vinifiering

Spontanjäst, low intervention, inga tillsatser. Ofiltrerat och oklarnat. Skalmacererat i tio dagar. Lagrat på rostfria tankar för så lite påverkan som möjligt.

Terroir/jord

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.