Vitt vin

IURA BLANCO NATURAL | DOQ PRIORAT

750ml
14 %
Grenache Blanc, Macabeu, Pedro Ximénez, Viognier
2019
Spanien

,

DOQ PRIORAT

Atavus Priorat | DOQ PRIORAT
297 :-
Slutsåld
Kommer snart

Övervägande citrusaromer, ananas, stenfrukt, med inslag av fänkåls- och jästtoner. Mjuk och intensiv i gommen, med en frisk och integrerad syra. Rik koncentration av smaker av citrus, mogen ananas, banan, tropiska frukter som litchi och carambola, krämiga citrusnoter och mineraldofter på baksidan. Ett mycket uttrycksfullt och personligt vin.

Matmatch

Fem Hektar förklarar

Minimal intervention, inga kemikalier men mängder av kärlek. Det är framgångsreceptet för Paloma Romeral. Atavus är en liten hantverksmässigt driven vingård. Utgångspunkten är att vintillverkningen skall göras med så lite påverkan på processen som möjligt, och låta druvorna uttrycka traktens och jordens verkliga essens. Vinrankorna som får sitt uttryck från de unika skifferjordarna i Priorat. Det är inga stora skördar vi pratar om, rankorna ger 400/800 grs styck. Man skördar för hand, utan kemikalier men med mycket kärlek. Ett jordbruk som följer biodynamiska regler.

Vinifiering

Spontanjäst, low intervention, inga tillsatser. Ofiltrerat och oklarnat. Skalmacererat i tio dagar. Lagrat på rostfria tankar för så lite påverkan som möjligt.

Terroir/jord

Missa inga nya släpp

Gå med i Fem Hektar Vinklubb

Genom att klicka på "Gå med" bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Välkommen till klubben!
Oops! Something went wrong while submitting the form.