"V89 synthesizes all the experience gathered around white winemaking and is also the summary of the L’Olivera oenological proposition. From our early intuitive feeling through to the certainty that this dry landscape of Corb Valley could offer us top quality and eloquent white wines using historical varieties.This idea gave rise to V89, the Macabeo varietal fermented in oak barrels after a gentle overripening on the vine to achieve a special concentration that preserves its freshness while slightly boosting the alcohol content. The result is a complex wine, long in mouth and with a good capacity for ageing in the bottle. The 2018 winter was characterised by heavy rains (625 mm). This forced us to care regularly for the vine to ensure its proper quality. The good weather during the harvesting period enabled us to get the crop in under optimal conditions and at a balanced state of ripening. Harvest began on 5 September and ended on 17 October."
Alcohol content: 13.5%Total acidity: 4.1 g/l (sulphuric acid)Volatile acidity: 0.34 g/lResidual sugar: 0.3 g/l (glucose+fructose)Total sulphites: 61 mg/lpH: 3.05
Komplex och elegant med en antydan till brioche, krämiga och rostade toner, i bakgrunden anisfrö och mogna vita frukter. Krämig och full munskänsla med bra syra som bibehåller fräschören. Tonerna av mogen frukt och torkad aprikos återkommer, med peppriga citrustoner och en lång eftersmak.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.
STJÄRNKLART GASTRONOMISKT FRÅN VALLBONA DE LES MONGES!
Det är inte förvånande att V89 från Valbona de les Monges finns på vinlistan hos fler än tio Michelinrestauranger i Katalonien och mängder av små slowfood-pang som vi älskar att hänga på. Gastronomiskt toppval om du frågar oss. 100% Macabeo.
Ekologiskt odlad, torrjordbruk. Vinfälten i Vallbona de les Monges i Vall del Riu Corb, en underzon till Costers del Segre DO. Fälten karakteriseras av murar som omger odlingarna och bevarar fertiliteten i jorden och tar hand om det knapphändiga vattnet. Druvorna är noggrant utvalda från de bästa fälten och skördade för hand i korgar om 10-12 kg.
Druvorna pressas hela, med skal och kärnor. Jäst under kontrollerad temperatur (15-17 grader) på nya franska ekfat. Till V89 letar vinmakaren upp de bästa tunnmakarna vars fat ger vinet en extra dimension, utan att vara för tydlig och samtidigt bibehålla elegansen i en unik Macabeo. Lagrat på jästfällningen i åtta månader, battonage veckovis.
Druvor från gårdarna La Plana och La Vinyeta de Missenyora, liksom gamla vinstockar från klostret Vallbona de les Monges.
Kalkrik lerjord med varierande grad av stenighet och djup.
Kontinentalt medelhavsklimat, med kalla torra vintrar och heta somrar där den mjuka kvällsbrisen blåser in från havet och kyler ner vinfälten, speciellt under skördesäsongen. Det lilla regnandet sker främst på hösten och våren (350-450 mm årligen).
Vi föreslår en oljig fisk som lax eller tonfisk och alla sorters fiskrätter som paella och risotto. En perfekt partner till torsk med vitlök och persilja och vegetariska rätter.
Gå med i Fem Hektar Vinklubb